Gidara Energy gaat een methanolfabriek bouwen in de haven van Rotterdam

Gidara Energy

Gidara Energy heeft deze week samen met het Havenbedrijf Rotterdam plannen onthuld voor de bouw van een ultramoderne methanolfabriek uit niet-recycleerbaar afval, die in de haven van Nederland zal worden gevestigd.

Voor Gidara Energy, een joint venture tussen het Nederlandse GI Dynamics en het Amerikaanse ARA Partners, wordt dit de tweede fabriek voor hernieuwbare brandstof na het vorig jaar aangekondigde Advanced Methanol Amsterdam-project. De twee fabrieken zullen identiek zijn en gebruik maken van Gidara’s gepatenteerde Winkler-hogetemperatuurtechnologie.

Advanced Methanol Rotterdam zal ongeveer 90.000 ton hernieuwbare methanol per jaar produceren door 180.000 ton plaatselijk niet-recycleerbaar afval te recycleren dat momenteel wordt verbrand.

Het werkontwerp en de bouw van het project zullen naar verwachting in de eerste helft van 2023 van start gaan, na de vergunningverlening, en de methanolproductie wordt verwacht in 2025.

De opgewerkte methanol kan worden gebruikt in de automobiel-, zeevaart- en luchtvaartindustrie. Een belangrijke afnemer van de Rotterdamse faciliteit is FinCo Fuel Group, een netwerk van bedrijven die in Nederland, Duitsland en Zwitserland klanten in de automobiel- en scheepvaartsector bedienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *