Nederlandse stad gaat vleesadvertenties verbieden

vlees advertentie

Haarlem, ten westen van Amsterdam en met ongeveer 160.000 inwoners, zal het verbod vanaf 2024 handhaven. Autoriteiten zijn van mening dat vleesconsumptie bijdraagt ​​aan de klimaatcrisis.

Haarlem, Nederland, is de eerste stad ter wereld die vleesreclame op openbare plaatsen verbiedt. Lokale autoriteiten willen de impact van de veehouderij op het klimaat verminderen, aldus The Guardian.

Het verbod gaat in vanaf 2024. Vleesadvertenties zijn niet toegestaan ​​in bussen, schuilplaatsen of op schermen op openbare plaatsen.

De auteurs van het initiatief legden uit dat ze het publiek niet willen vertellen over de klimaatcrisis, maar hen willen aanmoedigen om producten te kopen die daaraan bijdragen.

We hebben het niet over het feit dat mensen bakken en braden in hun eigen keuken. Als ze vlees willen blijven eten, prima. Maar we kunnen mensen niet informeren over de klimaatcrisis en hen aanmoedigen om producten te kopen die deel uitmaken van de oorzaak.

GroenLinks-raadslid Ziggy Clazes

Onderzoek van Greenpeace toont aan dat om de EU-doelstelling voor nulemissie in 2050 te halen, de vleesconsumptie moet worden teruggebracht tot 24 kg per persoon per jaar, vergeleken met het huidige gemiddelde van 82 kg. In Nederland is dat 75,8 kg.