Nederland gaat 7,5 miljard euro uitgeven aan de ontwikkeling van de weginfrastructuur

Nederland gaat 7,5 miljard euro uitgeven aan de ontwikkeling van de weginfrastructuur

Plannen voor infrastructuuruitgaven van € 7,5 miljard, inclusief € 4 miljard voor verbeterde spoorverbindingen en € 2,7 miljard voor wegen, werden geschetst door het Nederlandse kabinet, meldde de NL Times op 14 november.

Opgemerkt wordt dat het project investeringen omvat die nodig zijn om de metrolijn uit te breiden om mensen een nieuwe kans te geven om naar Schiphol te reizen.

Daarnaast zal het kabinet fors investeren in de benodigde infrastructurele projecten om de nieuw gebouwde woonwijken te bedienen. De Nederlandse overheid wil tegen 2030 meer dan 900.000 nieuwe woningen bouwen, waarvan de meeste in de Randstad (een polycentrische stedelijke agglomeratie in het westen van Nederland, die de vier grootste steden van het land omvat: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht). Hieraan zal circa 65% van de geplande middelen worden besteed.

Het kabinet is van plan een fors bedrag uit te trekken voor fietspaden. Er wordt € 780 miljoen geïnvesteerd in de ontwikkeling van fietsinfrastructuur. Tegelijkertijd komen er nieuwe tunnels en bruggen voor fietsers en voetgangers.