Last-minute belastingkredietverlenerspakket in de VS doet weinig voor duurzame energie

Het Amerikaanse Congres zal naar verwachting vandaag een nieuw wetsvoorstel goedkeuren dat de overheid tot 2020 financiert en wat belastingverlengers omvat op items die in 2019 zouden aflopen. Misschien herinnert u zich dat het Congres de zonne- en windindustrie in december 2015 vroeg Kerstcadeau door verlenging van belastingkredieten voor hernieuwbare energie – de Solar Investment Tax Credit (ITC) en de wind Production Tax Credit (PTC) – en met inbegrip van een aftreden voor de jaren 2020 – 2024.

Gerelateerd: inzicht krijgen in de belastingkredietuitbreidingen voor wind, zonne-energie (en bio-energie, ook)

De industrie had gehoopt dat, terwijl het Congres deze nieuwste rekening voor belastingkredietverlengers samenstelde, dit een zekere mate van verlengingen van belastingkredieten voor wind, zon, energieopslag en elektrische voertuigen zou omvatten, maar dat gebeurde niet.

In verband met energie omvat de factuur een verlenging tot 2022 van de $ 1 per gallon biodiesel-belastingkrediet die in 2017 is verlopen en een kleine verlenging met 1 jaar van de startbouwdatum voor windenergieprojecten.

Er zit niets in de rekening voor zonne-energie, energieopslag of elektrische voertuigen.

 Ken Kimmell, president van de Union of Concerned Scientists zei dat “het weglaten van de heffingskortingen voor energieopslag en elektrische voertuigen in het wetgevingspakket buitengewoon teleurstellend is.”

Hij zei dat energieopslagtechnologie nodig is om grote hoeveelheden hernieuwbare energie in het net te integreren “en zonder dat bereiken we nergens een schone toekomst.”

Residentiële zonnegroep, Solar United Neighbours, was ook teleurgesteld in het nieuws.

“Door de populaire ITC voor zonne-energie niet uit te breiden, miste het Congres een belangrijke kans om miljoenen huiseigenaren te ondersteunen die graag zonne-energie willen gaan, evenals duizenden Amerikaanse zonne-energiebedrijven,” zei Anya Schoolman, uitvoerend directeur van de groep.

(Het belastingkrediet voor residentiële zonne-energie daalt tot 26 procent in 2020 en vervolgens 22 procent in 2021 voordat het volledig wordt afgebouwd.)

Greg Wetstone, president en CEO van de American Council on Renewable Energy (ACORE) zei dat het pakket een ‘verkwanselde kans’ is.

Hoewel ACORE de bescheiden uitbreidingen in het pakket ondersteunt, zullen ze weinig doen voor duurzame groei en vrijwel niets om de klimaatverandering aan te pakken. Gegeven tweedelige ondersteuning voor fiscale prikkels voor energieopslag, offshore wind, elektrische voertuigen en andere kritieke prioriteiten voor schone energie, is dit resultaat zeer teleurstellend. “