Financiering voltooid op 210 MW MW Mustang Two zonneproject

Solar Frontier Americas (SFA), het in de VS gevestigde bedrijf voor duurzame energie van Idemitsu Kosan Co., Ltd, kondigde aan dat het de fiscale aandelenverplichting en schuldfinanciering voor zijn 210 MW MW-project Mustang Two in Kings County, Californië, heeft gesloten.

Mustang Two bevindt zich op een terrein van 1400 hectare en is momenteel in aanbouw en zal naar verwachting in 2020 operationeel worden. Na voltooiing zal het project eigendom zijn van en worden geëxploiteerd door Solar Frontier Americas.

Kredietverstrekkers voor de ongeveer $ 176 miljoen bouw-tot-termijn faciliteit zijn KeyBank NA en Mizuho Bank, Ltd. Morgan Stanley Renewables Inc. heeft toegezegd tot $ 120 miljoen belastingfinanciering voor Mustang Two te zullen maken.

CohnReznick Capital diende als financieel adviseur en Stoel Rives was de raadsman van Solar Frontier Americas.

“Het verkrijgen van financiering van deze topkredietverstrekkers en belastingverschaffers is nog een andere belangrijke mijlpaal en prestatie voor de IPP- en ontwikkelingsactiviteiten van Solar Frontier Americas. SFA en ons moederbedrijf, Idemitsu, blijven onze Amerikaanse activiteiten uitbreiden met buitengewone partners die zich toeleggen op de groei van hernieuwbare energie, “zei Charles Pimentel, CEO van de IPP-businessunit van Solar Frontier Americas.

KeyBanc Capital Markets is ook verheugd om als financier te fungeren om Solar Frontier Americas te ondersteunen in dit mijlpaalproject, ”zei Andrew Redinger, Manager Director & Group Head, Utilities Power & Renewables bij KeyBanc Capital Markets.

Mustang Two vertegenwoordigt SFA’s grootste project en financiering tot nu toe. Recente projecten omvatten de

De hernieuwbare energie die door Mustang Two wordt opgewekt, wordt verkocht via overeenkomsten voor de aanschaf van energie met Peninsula Clean Energy, die San Mateo County en Modesto Irrigation District bedient.