Amazon kondigt zonne-energieprojecten van 329 MW aan op twee continenten

Amazon heeft deze week drie nieuwe projecten voor hernieuwbare energie in de VS en Spanje aangekondigd die de inzet van het bedrijf ondersteunen om 80% hernieuwbare energie te bereiken tegen 2024 en 100% hernieuwbare energie tegen 2030 op weg naar netto nul koolstof tegen 2040.

De nieuwste zonne-energieprojecten van Amazon in de VS zullen worden gevestigd in Lee County, Illinois en in Noord-Virginia. Samen hebben ze een totale capaciteit van 180 MW en zullen naar verwachting jaarlijks bijna 400.000 MWh hernieuwbare energie genereren. Dit wordt het eerste grootschalige duurzame energieproject van Amazon in de staat Illinois en het negende in het Gemenebest van Virginia.

In Europa kondigt het bedrijf een grootschalig project aan in Spanje, ten zuidoosten van Sevilla. Eenmaal voltooid, zal het nieuwe zonnepark 149 megawatt (MW) aan nieuwe duurzame capaciteit leveren.

De drie nieuwe Amazon-zonne-energieprojecten met hernieuwbare energie hebben een totale capaciteit van 329 MW aan extra duurzame capaciteit die energie levert aan het netwerk van de onderneming in Europa en datacenters van Amazon Web Services, die Amazon en miljoenen AWS-klanten wereldwijd van stroom voorzien.

Tot op heden heeft Amazon meer dan 70 projecten voor duurzame energie gelanceerd die meer dan 1.900 MW aan hernieuwbare capaciteit zullen leveren en naar verwachting jaarlijks meer dan 5,3 miljoen MWh aan hernieuwbare energie zullen leveren. Deze projecten omvatten 21 wind- en zonneparken op nutsschaal en meer dan 50 zonnedaken geïnstalleerd op fulfilmentcentra en sorteercentra over de hele wereld.

“Eerder dit jaar hebben we The Climate Pledge aangekondigd, waarbij we ons als doel gesteld hebben om 10 jaar te voldoen aan de Overeenkomst van Parijs en tegen 2040 netto koolstofvrij te zijn. “Zei Kara Hurst, directeur van duurzaamheid, Amazon. “We streven ernaar te investeren in hernieuwbare energie als een cruciale stap in de richting van het wereldwijd aanpakken van onze koolstofvoetafdruk.”

Om de voortgang van deze doelen te volgen, heeft Amazon een nieuwe duurzaamheidswebsite gelanceerd om verslag uit te brengen over haar duurzaamheidsverplichtingen, initiatieven en prestaties. De site bevat informatie over de CO2-voetafdruk van Amazon en andere duurzaamheidsstatistieken die de vooruitgang delen die het bedrijf boekt bij het bereiken van The Climate Pledge.