Waarom Nederland weigerde herfstbladeren te oogsten

Waarom Nederland weigerde herfstbladeren te oogsten

En het gaat hier helemaal niet om het besparen van energiebronnen, zoals je misschien denkt. De autoriteiten van Nederland hebben aangekondigd dat herfstbladeren nu goud waard zijn, omdat ze de toestand van de bodem verbeteren en een gunstig effect hebben op insecten. We herinneren ons de biologielessen op de basisschool en de woorden van de leraar over hoe alles in de natuur met elkaar verbonden is.

Dus werd de inwoners van Nederland gevraagd om de bladeren niet te oogsten en met rust te laten. Zoals ze in de achtertuin liggen, dus laat ze blijven. De gedeputeerden beloven dat de bewoners hen volgend jaar dankbaar zullen zijn als ze zien hoe de kwaliteit van de grond is verbeterd.

Daarnaast dringen de autoriteiten erop aan dat burgers hun idee van hoe parken er in het najaar uit moeten zien, moeten veranderen. De Eindhovense gemeentewoordvoerder Martin van Gessel zegt: “Er was lange tijd de overtuiging dat het gras altijd gemaaid moest worden, de bladeren moesten worden verzameld en alles er netjes uit moest zien. Maar in de parken moeten we de bladeren intact laten.” Hier zijn we het over eens: gevallen droge bladeren zijn veel mooier dan kaal beton en asfalt.

Dezelfde Nederlanders die nog gevallen bladeren willen verwijderen, worden door de burgemeesterskamer gevraagd om compost te maken. Overigens deden ze onlangs hetzelfde met de boeketten die de Britten na haar dood bij de poorten van de residenties van koningin Elizabeth II achterlieten.