Tokio zal meer dan 3,4 miljard dollar uittrekken voor de ontwikkeling van waterstofenergie

Volgens het bureau Kyodo hebben we het over praktische technologieën voor het vloeibaar maken van waterstof, de netwerken voor de levering aan consumenten en de productie van waterstof uit water.,

De Japanse regering heeft besloten 370 miljard yen (meer dan $ 3,4 miljard) uit te trekken voor projecten gericht op het creëren van een infrastructuur voor schone waterstofenergie. Dit werd gemeld door bronnen in de Japanse regering.

Volgens hem zal de Staatsorganisatie voor de ontwikkeling van nieuwe soorten energie en industriële technologieën (NEDO) zich bezighouden met een reeks toepassingen. Tegelijkertijd zal de studie en evaluatie van projecten worden toevertrouwd aan een groep deskundigen onder het Ministerie van Economie, Handel en Industrie van Japan.

Concreet hebben we het over praktische technologieën voor het vloeibaar maken van waterstof, netwerken voor de levering aan consumenten en de productie van waterstof uit water met behulp van milieuvriendelijke hernieuwbare energiebronnen. Er wordt ook verwacht dat fondsen zullen worden toegewezen om de kosten van windenergie-installaties te verlagen en nieuwe generatie accu’s te creëren.

Al deze projecten starten naar verwachting voor oktober dit jaar. De Japanse regering heeft al besloten om in totaal 2 biljoen yen (meer dan $ 18,4 miljard) uit te trekken voor ontwikkelingen die verband houden met de volledige stopzetting van de industriële en auto-uitstoot van kooldioxide in de atmosfeer. Deze taak zal naar verwachting in 2050 voltooid zijn.