Commonwealth of Massachusetts maakt de weg vrij voor EV-laadstations op zonne-energie

Envision Solar International heeft aangekondigd dat Massachusetts het bedrijf een nieuw contract voor de hele staat heeft toegekend voor EV-laadstations op zonne-energie.

Met het contract in de hand kunnen overheidsinstanties inkooporders (PO) bij Envision plaatsen zonder een aankoopproces te doorlopen, omdat alle due diligence en prijsonderhandelingen door de staat zijn voltooid, volgens Desmond Wheatley, CEO van Envision Solar.

Envision Solar’s EV ARC-producten passen in enkele parkeerplaatsen en genereren voldoende schone zonne-elektriciteit om op een dag tot 225 km EV te rijden. De snellaadsystemen van het bedrijf leveren tot 1.100 mijl per dag. De zonne-energieopwekking van het systeem wordt verbeterd door een volgsysteem dat volgens het bedrijf tot 25 procent meer energie genereert dan een vaste reeks.

Het contract met Massachusetts heeft betrekking op verschillende EV ARC-modellen. Het contract omvat ook de noodstroomoplossingen van Envision, die een veilige en betrouwbare elektriciteitsbron bieden aan hulpverleners tijdens natuurrampen of andere perioden van onderbreking van het elektriciteitsnet.

Op basis van vergelijkbare contracten met Californië en de stad New York heeft Envision Solar de hoogste volumes EV ARC-eenheden geleverd in vergelijking met andere klantengroepen of contractvoertuigen. Wheatley zei dat de laatste NYC PO van Envision voor 50 eenheden was en in totaal $ 3,3 miljoen bedroeg.

De toevoeging van de krachtige en DC snellaadproducten van Envision stelt Massachusetts-overheidsinstanties in staat om snel een breed scala aan EV-laadinfrastructuuroplossingen in te zetten, die niet op het net zijn aangesloten, geen constructie of elektrisch werk vereisen en hun vlootvoertuigen blijven laden tijdens netuitval.

“We hebben geleerd dat het hebben van contracten met grote overheidsinkoopbureaus een zeer efficiënte manier is om onze producten op de markt te brengen,” zei Wheatley.

Massachusetts ondersteunt actief de acceptatie van elektrische voertuigen en EV-laadsystemen via programma’s zoals het MOR-EV Rebate-programma en het MassDEP open subsidieprogramma, dat steden, dorpen, overheidsinstanties en openbare hogescholen en universiteiten stimuleert om elektrische voertuigen en laadstations aan te schaffen .